Deurkoop = duurkoop

23 januari 2019 - 19:10

HEEZE-LEENDE - Kijk uit wat u koopt aan de deur. Helaas werd wijkagent Jos de Visser woensdag geconfronteerd met een bewoner die aan de deur pannensets en messensets heeft gekocht. ''Ik wil u waarschuwen voor verkopers aan de deur. De waarde van de pannen- en messensets is laag, maar de prijs die er voor wordt betaald is regelmatig hoog. U hebt genoemde spullen vaak niet nodig en toch krijgt iemand u met een mooi verhaal zo ver dat u ze koopt. Omdat u aan de deur koopt en niet weet van wie u heeft gekocht, hebt u ook geen enkele garantie. Ben voorzichtig met het kopen van spullen die u aan de deur worden aangeboden'', laat de wijkagent aan HeezeLeende24 weten. Het voorval gebeurde woensdag in Sterksel. Mocht u het niet vertrouwen bel de politie! voordat u iets koopt.

Voorbeeld:
Iemand komt in een nette auto, in een net pak aan de deur en zegt dat hij keukengerei verkoopt zoals pannen, potten, messen en dergelijke. Nu heeft hij nog enkele sets over en hij moet het land uit. Hij moet weg met het vliegtuig vanaf Schiphol en kan de spullen niet meenemen. U kan deze gratis krijgen. Dit wil zeggen dat u wel de BTW voor deze producten moet betalen omdat de verkoper ze anders niet weg kan geven. Aan het eind blijkt dat u om onverklaarbare reden enkele honderden euro’s hebt betaald aan de man terwijl de goederen veel en veel minder waard zijn.

Mocht er zich iemand bij u aan de deur melden met een dergelijk verhaal of een verhaal dat hier veel op lijkt, koop dan niets! Denk niet, dit overkomt mij niet. ''Ik ben helaas al vaak gebeld met een verhaal als hierboven. Een gewaarschuwd mens telt voor twee'', aldus de wijkagent.

Laat hier je reactie achter