Inloopavond onderzoek naar aardwarmte

21 oktober 2017 - 09:02

HEEZE-LEENDE - In november voert Geothermie Brabant B.V. vibroseismisch onderzoek uit in onze gemeente. Dit gebeurt met drie vrachtwagens, die aan de hand van trillingen de onderliggende grondlagen in beeld brengen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Geothermie Brabant B.V. inzicht krijgen in de opbouw van de diepere ondergrond.
Op basis van deze informatie kan een schatting worden gemaakt van de aanwezigheid en de omvang van potentiële mogelijkheden van geothermie. Geothermie is een van de manieren om het warmteverbruik in Nederland te verduurzamen. Bij geothermie wordt gebruik gemaakt van de aardwarmte uit de diepere bodemlagen.

Het onderzoek word grotendeels uitgevoerd op wegen binnen de gemeente Someren en ook in de gemeenten Asten, Heeze-Leende, Cranendonck en Nederweert.

Inloopavond
Geothermie Brabant B.V. organiseert een inloopavond over dit seismisch onderzoek op woensdag 25 oktober in Hotel Centraal, Wilhelminaplein 3, 5711 EK in Someren. U kunt binnenlopen tussen 18.30 uur en 21.30 uur. Aanmelding voor de inloopavond is niet noodzakelijk. Tijdens de inloopavond wordt u geïnformeerd over de aard van het seismisch onderzoek en geothermie. Vanzelfsprekend krijgt u tijdens deze avond alle gelegenheid om vragen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.heeze-leende.nl

Laat hier je reactie achter