Nieuwsbrief Centrumplan Leende

1 november 2017 - 09:00

HEEZE-LEENDE - Bent u lid van een vereniging die momenteel gebruik maakt van De Meent? Gebruikt u de gymzaal Marijkeplein? Of geniet u binnenkort gewoon van het verenigingsleven op het terras van de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa)? Gaat uw kind naar Korein Kinderplein en/of naar basisschool ‘De Triangel? Iedereen krijgt een plek in de nieuwe mfa.

''In de afgelopen weken heeft de gemeente veel nieuwe aanmeldingen ontvangen voor de digitale nieuwsbrief Centrumplan Leende. Fijn om te weten dat er veel interesse is in de voortgang van het Centrumplan Leende! In de onlangs verschenen nieuwsbrief nemen we dan ook de tijd om de klankbordgroep nog een keer aan u voor te stellen.''

Klankbordgroep Centrumplan Leende
De klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van omwonenden, omliggende bedrijven en de Dorpsraad Leende. De klankbordgroep houdt zich bezig met de buitenkant van de nieuwe mfa én de inrichting van de speelterreinen en het openbaar gebied. Zo praten zij mee over de eerste concepten van het bestemmingsplan en zitten zij samen met de gemeente aan tafel om de straten, parkeerplaatsen, lichtmasten en het groen in een definitieve vorm te gieten.
Het zijn allemaal enthousiaste mensen die veel vrije tijd besteden aan de plannen rondom de nieuwe mfa. Het zijn Louis van Engelen, Jos Lavrijssen, Marcel van de Plas en John Marshall namens de omliggende bedrijven, Gery van Asten, Frits Versteijnen, Wienand van der Laak, Joep van Gassel, Ludo van Barschot, Josette Snoeijen, Dolf-Jan Mulder namens de omwonenden, Henk Simkens en Jan Verdonschot namens het Stichtingsbestuur van de Meent, Mari Kokke en Monique van Eert namens Basisschool De Triangel, Claudia Evers en Ankie Ketelaars namens Korein Kinderplein, Jan Maas namens het Parochiebestuur, Ger Geurts en Lia Liebregts namens de Dorpsraad Leende en Piet Philipsen.

Heeft u ideeën of aanvullingen, meldt dit gerust bij de Dorpsraad Leende via secretariaat@dorpsraadleende.nl. Lia Liebregts en Ger Geurts zitten namens de Dorpsraad in de klankbordgroep Centrumplan Leende. Zij kunnen uw onderwerp dan op de agenda zetten.

Overdracht pand Rabobank aan gemeente
Op 9 november 2017 vindt de sleuteloverdracht van het voormalig Rabobankkantoor aan de Dorpstraat plaats. Dan is het pand officieel eigendom van gemeente Heeze-Leende en is een belangrijke stap gezet op weg naar de nieuwe mfa in Leende.

Verhuizing goed verlopen
De geldautomaat die in het pand gevestigd was, is eind september verplaatst naar het winkelcentrum aan de Margrietlaan in Leende. Daar is op de parkeerplaats een zogenaamde Geldkiosk geplaatst. “Mensen wisten de nieuwe geldautomaat vanaf de eerste dag al goed te vinden,” vertelt Victor Veldhof, commercieel directeur van Rabobank Dommelstreek, “Wij zijn blij dat ook de KBO en Social Creative Cloud een nieuwe plek hebben gevonden. In afwachting van de verkoop gaven wij het pand de afgelopen jaren aan hen in bruikleen, maar dat stopt nu. Beiden hebben een plek gevonden in gemeenschapshuis De Meent.”

Volgende stap
Met de sleuteloverdracht is weer een volgende stap gezet in de realisatie van een multifunctionele accommodatie in het centrum van Leende. In de komende weken zullen er allerlei onderzoeken plaatsvinden in het pand. Zo vindt er o.a. een asbestinventariserend onderzoek plaats en wordt de sloopmelding voorbereid. Naar verwachting wordt het Rabobankpand samen met het voormalige gemeentehuis gesloopt in de eerste helft van maart 2018.

Nieuwsbrief
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via de website van de gemeente. Heeft u vragen over deze nieuwsbrief of over het Centrumplan Leende, neem gerust contact op met Liesbeth Ponsen van de gemeente via e-mail l.ponsen@heeze-leende.nl of op het telefoonnummer 040-2241564.

Laat hier je reactie achter