Overdracht pand Rabobank aan gemeente

3 november 2017 - 07:30

LEENDE - In november vindt de sleuteloverdracht van het voormalig Rabobankkantoor aan de Dorpstraat plaats. Dan is het pand officieel eigendom van gemeente Heeze-Leende en is een belangrijke stap gezet op weg naar de nieuwe mfa in Leende.

Verhuizing goed verlopen
De geldautomaat die in het pand gevestigd was, is eind september verplaatst naar het winkelcentrum aan de Margrietlaan in Leende. Daar is op de parkeerplaats een zogenaamde Geldkiosk geplaatst. “Mensen wisten de nieuwe geldautomaat vanaf de eerste dag al goed te vinden,” vertelt Victor Veldhof, commercieel directeur van Rabobank Dommelstreek, “Wij zijn blij dat ook de KBO en Social Creative Cloud een nieuwe plek hebben gevonden. In afwachting van de verkoop gaven wij het pand de afgelopen jaren aan hen in bruikleen, maar dat stopt nu. Beide hebben een plek gevonden in gemeenschapshuis De Meent.”

Volgende stap
Met de sleuteloverdracht is weer een volgende stap gezet in de realisatie van een multifunctionele accommodatie in het centrum van Leende. In de komende weken zullen er allerlei onderzoeken plaatsvinden in het pand. Zo vindt er onder meer een asbestinventariserend onderzoek plaats en wordt de sloopmelding voorbereid. Naar verwachting wordt het Rabobankpand samen met het voormalig gemeentehuis gesloopt in de eerste helft van maart 2018.

Laat hier je reactie achter