Gastlessen van (S)Cool on Wheels in Heeze

8 november 2017 - 17:00

HEEZE - Op dinsdag 3 oktober en dinsdag 7 november zijn door het regionaal sportloket aangepast sporten regio Eindhoven, ook wel Sportlight, Fonds Gehandicaptensport en de provincie Noord-Brabant gastlessen van (S)Cool on Wheels aangeboden aan groep 7/8 leerlingen van basisschool Dirk Hezius en basisschool de Parel in Heeze. Het doel van de gastlessen van (S)Cool on Wheels is om kinderen te laten ervaren hoe mensen met een beperking sporten en bewegen. De clinic maakt onderdeel uit van het voorlichtingsproject met als thema 'leven en sporten met een handicap'.

De clinic bestaat uit twee delen: een theoretisch deel en een praktijkdeel. Bij het theoretisch deel wordt uitleg gegeven over sporten met beperking en krijgen kinderen voorbeelden te zien. Bij het praktijkdeel mogen de leerlingen dit zelf gaan ervaren. Hierdoor krijgen de kinderen niet alleen meer begrip voor mensen met een beperking, maar leren ze ook dat er mogelijkheden zijn om te blijven sporten.

Regionaal sportloket voor mensen met een beperking: Sportlight
Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Sportlight brengt het aangepaste sport- en beweegaanbod bij elkaar in een digitaal loket: www.unieksporten.nl.

Het aanbod is gericht op mensen die (nog) niet terecht kunnen bij reguliere sport- en beweegactiviteiten. Via de website www.unieksporten.nl en app Uniek Sporten zorgen we ervoor dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen.

Passend sport- en beweegaanbod
We helpen je graag bij het vinden van geschikt en passend aanbod. Misschien heb je daarbij vragen over financiën of heb je een sportrolstoel of andere hulpmiddelen nodig. Als je liever niet alleen gaat, kan een maatje een oplossing zijn. Wil je medailles winnen en voor topsport gaan? We horen het graag en ondersteunen waar nodig! Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van vervoer.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, dan kun je terecht bij sportconsulent Dominique Palmen van de gemeente Heeze-Leende. Haar telefoonnummer is (06) 819 356 87 en e-mailadres is: d.palmen@heeze-leende.nl.

Sportaanbieders kunnen voor praktijkvoorbeelden, succesverhalen, advies en ondersteuning in deze regio contact met Astrid van Deursen opnemen. Haar telefoonnummer is (040) 2083 642 en e-mailadres is: astrid.van.deursen@valkenswaard.nl.

Sport en bewegen voor senioren
Sport en bewegen zorgen voor een betere conditie. Zeker wanneer u ouder wordt. Juist dan zorgen sport en bewegen ervoor dat u zich niet alleen lichamelijk en mentaal fitter voelt, maar het verlaagt ook de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u ook langer de activiteiten kunt blijven doen.

Heeft u vragen, twijfelt u, of wilt u meer weten over het beweegaanbod of een persoonlijk beweegadvies? Neem dan contact op met de sportconsulent van de gemeente Heeze-Leende, Dominique Palmen, via telefoonnummer (06) 819 356 87 of via het e-mailadres: d.palmen@heeze-leende.nl.

Laat hier je reactie achter