Gehandicaptenparkeerplaatsen bij Rozen van Oranje

5 april 2018 - 16:06

HEEZE - Het college van B&W heeft besloten tot het aanleggen van twee gehandicaptenparkeerplaatsen op het parkeerterrein nabij de ingang van handboogschietvereniging “Rozen van Oranje” Dominee Kremerstraat 47 in Heeze en het plaatsen van de bijbehorende verkeersborden. De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende en de politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.

Overwegingen en motivatie
Het bestuur van de handboogschietvereniging “Rozen van Oranje” heeft op 26 januari 2018 een aanvraag gedaan voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op het parkeerterrein aan de Dominee Kremerstraat 47 in Heeze. De vereniging heeft de faciliteit voor het ontvangen van handboogschutters met een fysieke beperking. Het komt nu voor dat deze schutters niet binnen 50 à 100 meter van de ingang kunnen parkeren.

De vereniging ligt aan het parkeerterrein bij station NS aan de Laarstukken in Heeze. Het parkeerterrein telt 90 parkeerplaatsen en hier zijn geen gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. In het gemeentelijk parkeerbeleid is een richtlijn opgenomen dat één op de 50 parkeerplaatsen op parkeerterreinen bij een voorziening een gehandicaptenparkeerplaats is. In dit geval betekent dit maximaal twee parkeerplaatsen. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk om gehandicaptenparkeerplaatsen te faciliteren bij een voorziening. Bij een parkeerterrein wordt gezien de maatvoering gekozen om van drie gewone plaatsen twee gehandicaptenparkeerplaatsen te maken. Hierdoor kan de terreinindeling gehandhaafd blijven.

De gemeente Heeze-Leende voorziet de handboogschietvereniging “Rozen van Oranje” daarom van twee gehandicaptenparkeerplaatsen en deze worden zo dicht mogelijk bij de ingang aangelegd door middel van het plaatsen van het verkeersbord E6 (algemene gehandicaptenparkeerplaats).

Laat hier je reactie achter