Zwerfafval-les van robot

13 april 2018 - 09:53

HEEZE - Groep 6 van basisschool Dirk Hezius in Heeze-Leende kreeg afgelopen maandag les over zwerfafval van een robot! Samen met de gastdocent vertelde Robot Meccanoid het belang van (zwerf)afvalscheiden en het recyclen van materialen. Aansluitend gingen de kinderen zelf zwerfafval opruimen en raapten ze maar liefst 286 stuks PMD en 244 stuks restafval op in de omgeving van de school, het nabij gelegen park en het voetbalveld.

Vooral veel PMD (plastic, metaal en drinkkartons) werd er gevonden door de kinderen. En dat terwijl deze materialen goed recyclebaar zijn en dus waarde hebben. Wist u dat zo’n 80% van al het ijzer in Nederland weer wordt omgesmolten tot een nieuwe producten? De kinderen nu wel! Ook weten ze dat veel van het plastic uiteindelijk via slootjes en rivieren in zee belandt. Door stromingen ontstaat daar een grote ‘plastic soep’. De leerlingen van Basisschool Dirk Hezius hebben daar wel oplossingen voor! Zo willen ze regelmatig zelf gaan opruimen en mensen aanspreken die wat op de grond gooien.

Alle basisscholen in Heeze-Leende kunnen gratis gebruik maken van de gastlessen ‘Zwerfafval, dat pakken we samen aan!’. Daarnaast is er een fotowedstrijd waarmee de robot Meccanoid gewonnen kan worden.

De gemeente Heeze-Leende heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu onder andere door het geven van deze gastlessen.

Doet de school (van uw kinderen) dit jaar ook weer mee? De gastlessen zijn geheel gratis en worden volledig verzorgd door een afvaldeskundige. Scholen kunnen zich aanmelden via: Madeleine Velthuizen, madeleine@facetgovernment.nl.

Laat hier je reactie achter