Nieuwe wethouders Heeze-Leende geïnstalleerd

16 april 2018 - 21:20

HEEZE-LEENDE - Nog geen vier weken na de gemeenteraadsverkiezingen werden maandagavond de vier wethouders geïnstalleerd tijdens een gemeenteraadsvergadering. Jan de Bruijn (LOKAAL Heeze-Leende), Frank de Win (CDA), Pieter van der Stek (D66) en Toon Bosmans (PvdA) gaan als viertal vanaf dinsdag aan de slag als wethouder. De exacte portefeuilleverdeling is nog niet bekend maar volgens Van der Stek wordt er achter de schermen hard aan gewerkt en zal binnenkort meer bekend worden over de verdeling.

Robert Groenewoud (VVD) had al direct de vraag hoe de onervaren nieuwkomers de politiek eigen gingen maken. Jan de Bruijn en Frank de Win gaven aan de cursus wethouder te gaan volgen en zich verder in de politiek te gaan bekwamen en dat daar vooral tijd voor nodig is maar zich enorm gaan inzetten voor de functie.

Doordat Van der Stek en Bosmans vanuit de gemeenteraad tot wethouder werden benoemd, kwamen er twee plaatsen in de gemeenteraad vrij. Marten de Lange (PvdA) en Mark Klerks (D66) werden geïnstalleerd als gemeenteraadslid waarmee zowel het college van B&W alsmede de gemeenteraad compleet is.

Laat hier je reactie achter