Kroonringen in de hele gemeente

3 mei 2018 - 08:26

HEEZE-LEENDE-STERKSEL - In 2017 is in Leende een proef gestart met het hangen van Kroonringen aan (lantaarn)palen. Aan deze ringen zitten 6 ronde knoppen waar de PMD-zakken aan kunnen worden gehangen. Na een half jaar is de conclusie dat deze ringen aan de wensen voldoen. Ze worden nu ook in de kernen in Heeze, Sterksel en Leenderstrijp gehangen.
Het voordeel van deze ringen is dat er minder zwerfvuil ontstaat, omdat de zakken niet meer wegwaaien. Bovendien zijn ze moeilijker open te maken door katten. Tijdens de inzameldagen ziet de straat er minder rommelig uit omdat de zakken niet door het hele dorp op de stoep liggen.

Voor de medewerkers van inzamelaar Blink zijn de ringen ook erg handig. Zij kunnen snel meerdere zakken pakken en hoeven minder vaak te bukken.

Niet aan alle lantaarnpalen komt een ring te hangen. Dat is ook niet nodig, want aan één ring is plaats voor 12-18 zakken.

Het plaatsen van de ringen is naar verwachting vrijdag 18 mei afgerond. Na die tijd kunt u verzoeken om een extra ring te hangen of het verplaatsen van een ring. Zo’n verzoek kunt u doen via het algemene emailadres van de inzamelaar Blink, blinkhelmond.rr.nl@suez.com In de mail vermeld u de kern, straat, huisnummer en eventueel nummer van de betreffende lantaarnpaal.

Laat hier je reactie achter