Onderzoek naar de verplaatsing van de AH Boonaerts

27 juni 2018 - 13:05

HEEZE-LEENDE - Gemeente Heeze-Leende start het onderzoek naar de verplaatsing van de Albert Heijn Boonaerts naar de locatie Kapelstraat 35 ter plaatse van het BP tankstation.

Enkele ondernemers hebben een verzoek ingediend bij de gemeente om mee te werken aan de  verplaatsing van de Albert Heijn van de Kapelstraat 69 naar de Kapelstraat 35. Hiervoor dient het huidige BP tankstation te verplaatsen. Ook dat is onderdeel van het verzoek. Doel is om ruimte te bieden aan een moderne Albert Heijn in het centrum van Heeze.

Naar aanleiding van dit verzoek heeft het college van burgemeester en wethouders op maandag 25 juni 2018 besloten mee te werken aan het onderzoek. In de komende maanden zullen beide verplaatsingen door de gemeente onderzocht en beoordeeld worden.

Bij de beoordeling staat de gemeente voor het algemeen belang van Heeze. Specifiek voor de leefbaarheid en veiligheid van de kern. De gemeente moet dus in dit geval gaan beoordelen of de ontwikkeling die de ondernemers voorstaan, ten goede komt aan het dorp Heeze en of het onder andere qua inrichting van de ruimte, het parkeren, de verkeersstromen wenselijk is om de verplaatsing te realiseren.

Laat hier je reactie achter