Beperk de kans op een natuurbrand

5 juli 2018 - 13:23

HEEZE-LEENDE - Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. 
In onze gemeente en in de omliggende gemeenten kennen we mooie natuurgebieden. Zowel inwoners als bezoekers trekken graag de natuur in voor een wandeling of fietstocht. Vooral in de droge en warme periodes neemt de kans op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand toe. Een natuurbrand heeft het kenmerk zich snel te verspreiden. 

Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Er gaat veel mooie natuur verloren en brand vormt een bedreiging voor dieren in de natuur. Voor mensen is het grootste gevaar dat ze ingesloten raken en niet meer op tijd weg kunnen komen. 

Wat kun je doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat als je toch geconfronteerd wordt met een (beginnende) brand tijdens je wandeling of tocht? Hieronder download je een overzichtelijke afbeelding waarin op een eenvoudige manier verteld wordt wat je beter wel en niet kunt doen. 

Laat hier je reactie achter