Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Twee titels op rij voor B&W bij petanque met KBO

29 augustus 2018 - 09:15

HEEZE - Het college van B&W speelde in deze samenstelling voor het eerst samen een jeu des boules wedstrijd en wel op de baan bij De Toverbal waar leden van de KBO het spelletje regelmatig spelen.

De ontvangst van het voltallige college en de gemeentesecretaris door de KBO gebeurde in het clubhuis van korfbalvereniging KV Eymerick onder het genot van een heerlijke appelflap met koffie of thee. Al snel begaf het gezelschap zich naar de banen met als inzet: eeuwige roem en een naamplaatje op de wisselbeker die eerder zes keer gewonnen is door de KBO en vorig jaar voor het eerst door het college van B&W. 

De KBO heeft een eigen zustervereniging genaamd 'De Toverbal'. Een gezonde club met ruim vijftig leden die op maandag en dinsdag het jeu des boules spelen, vooral voor de gezelligheid maar ook het sociale aspect is zeer belangrijk. Vrijwilligers hebben in 2011 de baan zelf aangelegd met als toplaag een laag van het speciale aurora gravel. Volgens de kenners de perfecte toplaag om te boulen.

De krachtmeting bleek deze achtste editie spannender dan ooit. Uiteindelijk werd het 5-4 in het voordeel van het college waarmee ze twee jaar op rij de beker mee naar het gemeentehuis mogen nemen. Volgend jaar is er natuurlijk revanche voor de leden van De Toverbal maar het nieuwe college heeft dinsdag laten zien dat ze zeker partij kunnen bieden.

Laat hier je reactie achter