Mogelijk meer fte's voor wethouders Heeze-Leende

16 september 2018 - 09:15

HEEZE-LEENDE - De vier wethouders van de gemeente Heeze-Leende werden op maandag 16 april van dit jaar geïnstalleerd waarna de portefeuilles werden verdeeld. Inmiddels staat dit college van B&W alweer vijf maanden aan het roer en hebben zij in die tijd de functie 'eigen' kunnen maken. Toch blijkt dat de huidige bezetting van 3 fte voor de vier wethouders niet toereikend is.

Fte staat voor fulltime-equivalent. Het is een rekeneenheid waarmee de omvang van een functie of de personeelssterkte kan worden uitgedrukt. Eén fte is een volledige werkweek. Een functie van 0,6 fte bijvoorbeeld is – uitgaande van een werkweek van 38 uur – een functie van 0,6 x 38 = 22,8 uur. De werkdruk die op de schouders van de nieuwe wethouders ligt en de extra taken die gedaan moeten worden zijn de oorzaken die voor extra wethoudersuren zorgen.

Momenteel is de verdeling van de fte's als volgt: Frank de Win van het CDA heeft 1 fte, Jan de Bruijn van LOKAAL Heeze-Leende heeft 0,9 fte, Pieter van der Stek van D66 heeft 0,6 fte en Toon Bosmans van de PvdA heeft 0,5 fte. In totaal dus 3 fte. Het zou gaan om 0,3 fte extra, dus 0,1 fte voor iedere deeltijdwethouder. Waar het geld vandaan zou moeten komen is niet duidelijk. Naast het extra salaris moet er geld gereserveerd worden voor de wachtgeldregeling alsmede voor de secretariële ondersteuning.

Er is nog geen unaniem besluit binnen de coalitie. Het CDA zou tegen de uitbreiding van het aantal fte's zijn. Mocht de coalitie overeenstemming krijgen zal het voorstel eerst door de gemeenteraad moeten alvorens de extra uren worden toegekend aan de wethouders.

Laat hier je reactie achter