Mantelzorg Verwen Menu 2018

22 oktober 2018 - 14:30

HEEZE-LEENDE - Elk jaar wil de gemeente Heeze-Leende haar waardering laten blijken voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Om een grote groep mantelzorgers te bereiken met de gemeentelijke mantelzorgwaardering, is ook dit jaar gekozen voor het Mantelzorg Verwen Menu. Mantelzorgers mogen een keuze maken uit acht attenties. Ook jonge mantelzorgers mogen een keuze maken.
Mantelzorgers kunnen zichzelf aanmelden of kunnen worden aangemeld door anderen, bijvoorbeeld door degene die de zorg ontvangt. Mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende hoeven zich niet aan te melden, het keuzemenu zal in de week van 5 november 2018 aan hen worden toegestuurd.

Wat is een mantelzorger?
Een mantelzorger geeft hulp aan een hulpbehoevende uit zijn directe omgeving, waarbij de zorg rechtstreeks voortvloeit uit de sociale relatie. Het gaat om zorg die de gebruikelijke zorg overstijgt, bijvoorbeeld de zorg voor een zieke partner die langer duurt dan drie maanden, of de zorg voor een kind met een beperking die intensiever is dan normaal.

Wat is een jonge mantelzorger?
Wanneer jongeren opgroeien met een chronisch, lichamelijk of psychisch ziek, gehandicapt of verslaafd gezinslid waar zij voor zorgen of zorgen om hebben, dan spreek je van jonge mantelzorgers.

Keuzemenu
De keuze is verruimd, u kunt dit jaar kiezen voor één van de acht attenties van:

COOP Sint Jan Kruidenierswinkel Leenderstrijp
SPAR Dorpswinkel Sterksel
NOBEL Restaurant Leende
Plus Smetsers Supermarkt Leende
't Biedermeierke Bloem&Cadeau Leende
Natuurlijk Heeze Klankconcerten Heeze
Intertoys Speelgoedwinkel Heeze
Lektura Boek- en kantoorboekhandel Heeze

Als u zich opgeeft via het formulier wat onder het kopje 'Aanmelden' staat, hoeft u nog geen keuze te maken. Na aanmelding krijgt u het blad met daarop het keuzemenu in zijn geheel toegestuurd. Het blad dient in zijn geheel te worden ingeleverd bij het bedrijf van uw keuze. 

Aanmelden
Vul direct uw aanmelding in

Aanmelden kan tot 27 oktober 2018. Let op: wilt u meer mensen aanmelden dan dient u voor iedereen apart het aanmeldformulier in te vullen. 

En verder...
Het Mantelzorg Verwen Menu wordt uitgevoerd door Steunpunt Mantelzorg van Cordaad Welzijn. Naast deze mantelzorgwaarderg biedt het steunpunt diverse vormen van mantelzorgondersteuning. Zie voor meer informatie www.cordaadwelzijn.nl of www.heeze-leende.nl/mantelzorgondersteuning

Heeft u vragen dan kunt u bellen of mailen naar Gonnie van der Vorst van het Steunpunt Mantelzorg. Per e-mail: steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of 06 5186 1354 (dinsdag, woensdag, donderdag).

Laat hier je reactie achter