Verlichting en nieuwe bomen langs randweg Heeze

23 januari 2019 - 14:17

HEEZE - Onlangs werd een gedeelte van de nieuwe randweg in Heeze opengesteld voor het verkeer. Eind januari start De Bulders Woningbouw BV met het plaatsen van lantaarnpalen langs de nieuwe randweg. Deze week zijn ook zes nieuwe bomen geplant als compensatie voor een aantal bomen die in de vleermuisroute gerooid gaan worden. Inmiddels is de grond in de Bulders voor de eerste dertig woningen overgedragen aan de kopers van die woningen, waardoor binnenkort de bouw kan starten.

Bomen
Eind oktober vorig jaar zijn een aantal eiken langs de randweg gekapt. Om rekening te houden met de zogenaamde foerageerroute van vleermuizen, heeft De Bulders Woningbouw BV deze week nieuwe bomen in de buurt van de kruisingen randweg-Heezerenbosch en randweg-Lijkweg geplant. Later worden hier een aantal oude bomen gerooid.

Er zijn zowel Zomereiken (Quercus robur)  als Wintereiken (Quercus petraea) geplant, met een stamomtrek van 50 á 60 cm en een hoogte van 8 á 9 meter. Uiteraard komen er later meer nieuwe bomen langs de randweg terug. De Bulders Woningbouw BV heeft samen met IVN, een landschapsarchitect en een ecoloog een robuust, kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd beplantingsplan opgesteld voor De Bulders en de randweg.

Verlichting en markering
In de week van 28 januari start De Bulders Woningbouw BV met het plaatsen van lantaarnpalen langs de nieuwe randweg in Heeze. Zodra het wegdek droog genoeg is zal De Bulders Woningbouw de markering op het wegdek aanbrengen. Ook gaan ze de wegbermen en sloten, zodra het weer het toelaat, inzaaien om het wegspoelen van het zand tegen te gaan.

Rood-witte blokken
Helaas staan er nog rood-witte blokken op een klein deel van de randweg. De ventweg moet daar nog doorgetrokken worden. De grond is al lang in eigendom van de gemeente maar de voormalige eigenaar heeft deze grond nog in gebruik en wil geen afstand doen van het zogenaamde “recht van vruchtgebruik”, ondanks dat er op 14 mei 2018 al een Koninklijk besluit is genomen dat de gemeente in het gelijk heeft gesteld. De gemeente is sindsdien in gesprek met de vruchtgebruiker over een schadevergoeding, helaas tot nu toe zonder resultaat. Het is nu aan de rechter om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen, waarna ze ook dit laatste stukje van de randweg kunnen voltooien.

Laat hier je reactie achter