500 kinderen gaan strijden voor de sportiviteitsprijs  

11 april 2019 - 08:30

HEEZE-LEENDE - In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de kroning van onze nieuwe koning. In overleg met het Koningshuis is, na een aantal succesvolle edities, besloten om jaarlijks een gezonde sportieve dag te organiseren. Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 12 april 2019. Gemeente Heeze-Leende doet alweer 6 jaar mee aan dit sportieve evenement in samenwerking met de omliggende scholen.

De gemeente organiseert dit jaar voor de groepen 5 t/m 8 een sportdag op sportpark de Hemelrasten te Sterksel. Aan deze sportdag doen dit jaar alle basisscholen in de gemeente Heeze-Leende mee, dat betekent dat zo’n 500 kinderen op het sportpark actief aan het bewegen zijn!

De kinderen van groep 5 t/m 8 zullen de hele ochtend aan de hand van vier verschillende spellen telkens een ander team uitdagen. Het team dat het meest sportief speelt wint de sportiviteitsprijs. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Frank de Win. De wethouder is rond 11.30 uur aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. Rond 11.45 uur reikt hij de sportiviteitsprijs uit.

Laat hier je reactie achter