Nieuwe website gemeente Heeze-Leende

12 september 2017 - 18:17

HEEZE-LEENDE - Vanaf dinsdag 12 september 2017 heeft de gemeente Heeze-Leende een nieuwe website. Die leidt u als bezoeker makkelijker en sneller naar de informatie die u zoekt. De website is samen met Heeze-Leendenaren tot stand gekomen; via het Burgerpanel zijn inwoners uitgenodigd om mee te denken met de gemeente over de nieuwe website. Bekijk de website op www.heeze-leende.nl. 

Wat wil de bezoeker vinden?
Wat direct opvalt zijn een frisser uiterlijk en een andere indeling. En er is nog meer veranderd. Zo was een van de uitgangspunten bij het ontwikkelen van de nieuwe website de vraag “Wat wil de bezoeker nu echt op de website terugvinden?”.

Uit de statistieken blijkt dat 80 procent van de bezoekers voor een beperkt aantal onderwerpen of vragen de gemeentelijke website bezoekt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een paspoort, het inzien van de afvalkalender of het doorgeven van een melding. Daarom is ervoor gekozen de homepage zo in te richten dat juist deze zaken zo snel mogelijk en makkelijk te vinden zijn.

Ook is de website toegankelijkheid voor bijvoorbeeld slechtzienden en mensen met dyslexie.

Geef uw mening
Burgemeester Paul Verhoeven: “Onze gemeentelijke website is niet “af”, maar zal continu worden doorontwikkeld, zodat deze steeds meer mogelijkheden biedt. Ons doel is dat inwoners straks meer zaken digitaal kunnen afhandelen. We zijn dan ook heel benieuwd wat de bezoekers vinden van de nieuwe website.”

Tips en opmerkingen zijn van harte welkom. Bezoekers kunnen feedback aan de gemeente geven via de button “Geef uw mening”. Deze button is altijd zichtbaar, waar u zich ook bevindt op de website.

Afstemmen op informatiebehoefte
De website wordt afgestemd op het seizoen en de actualiteit. De statistieken van de website en de gebruikte zoekwoorden spelen daarbij een belangrijke rol. Op die manier krijgt de gemeente inzicht in de informatiebehoefte die er op dat moment is. In de winter wordt bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan de bestrijding van gladheid.

Responsive design
Burgemeester Paul Verhoeven is blij met de nieuwe website: “Steeds meer mensen maken gebruik via een tablet of smartphone. Daarom is gekozen voor een website met een ‘responsive design’. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de afmetingen van een scherm, of dat nu een desktop, laptop, tablet of smartphone is, maar zonder in te leveren op de leesbaarheid van tekst of op gebruiksvriendelijkheid.”

Laat hier je reactie achter