Sportloket voor mensen met een beperking: Sportlight

27 september 2017 - 18:00

HEEZE-LEENDE - Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! De regionale samenwerking aangepast sporten regio Eindhoven (Sportlight) brengt het aangepaste sport- en beweegaanbod bij elkaar in een digitaal loket: www.unieksporten.nl.

Het aanbod is gericht op mensen die (nog) niet terecht kunnen bij reguliere sport- en beweegactiviteiten. Via de website www.unieksporten.nl en app Uniek Sporten zorgen we ervoor dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen.

We helpen je graag bij het vinden van geschikt en passend aanbod. Misschien heb je daarbij vragen over financiën of heb je een sportrolstoel of andere hulpmiddelen nodig. Als je liever niet alleen gaat, kan een maatje een oplossing zijn. Wil je medailles winnen en voor topsport gaan? We horen het graag en ondersteunen waar nodig! Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van vervoer.

Op de website www.unieksporten.nl vind je alle informatie hierover. Je kunt verschillende onderwerpen bekijken en een leuke passende sport-/beweegactiviteit zoeken. Ook kun je je via de website aanmelden voor een nieuwsbrief.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, dan kun je terecht bij sportconsulent Dominique Palmen van de gemeente Heeze-Leende. Haar telefoonnummer is (06) 819 356 87 en e-mailadres is: d.palmen@heeze-leende.nl

Sportaanbieders kunnen voor praktijkvoorbeelden, succesverhalen, advies en ondersteuning in deze regio contact met Astrid van Deursen opnemen. Haar telefoonnummer is (040) 2083 642 en e-mailadres is: astrid.van.deursen@valkenswaard.nl

Sport en bewegen voor senioren
Sport en bewegen zorgen voor een betere conditie. Zeker wanneer u ouder wordt. Juist dan zorgen sport en bewegen ervoor dat u zich niet alleen lichamelijk en mentaal fitter voelt, maar het verlaagt ook de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u ook langer de activiteiten kunt blijven doen.

Heeft u vragen, twijfelt u, of wilt u meer weten over het beweegaanbod of een persoonlijk beweegadvies? Neem dan contact op met de sportconsulent van de gemeente Heeze-Leende, Dominique Palmen, via telefoonnummer (06) 819 356 87 of via het e-mailadres: d.palmen@heeze-leende.nl.

Laat hier je reactie achter