HSLnet inventariseert behoefte glasvezel buitengebied

16 november 2017 - 15:50

HEEZE-LEENDE – Coöperatie HSLnet is gestart met de voorbereidingen om het buitengebied van Heeze-Leende van glasvezel te voorzien. HSLnet, geëxploiteerd door Simac Techniek, organiseert daarvoor zes informatiebijeenkomsten waarin de behoefte van de bewoners gepeild wordt. Bij 70 procent aanmeldingen kan de schop in het voorjaar van 2018 de grond in. Het gaat in totaal om 292 aansluitingen.

“Het is nu aan de bewoners”, zegt Mari van Os, de directeur van HSLnet. “Die 70 procent per gebied hebben we financieel nodig. Het kan dus zijn dat sommige gebieden wel, en andere niet worden aangesloten.”
De eerste voorlichtingsavond voor de bewoners uit het Sterkselse buitengebied wonende aan de Ronde Bleek, Turfven, Peelven, Averbodeweg, Pandijk, Stoeiing en Holderden is inmiddels geweest op 8 november 2017. Het enthousiasme onder de aanwezigen voor glasvezel van HSLnet was groot.

De tweede informatiebijeenkomst is op 12 december 2017 in De Riestenblik aan de Paaldijk 7 in Leende. Aanvang 20.00 uur. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van de Strijperdijk, Waterstraat, Renheide, Paaldijk, Oude Dijk, Jansborg en Raadbroekweg in Leende.

De providers Plinq, TriNed en VAIBR zijn dan ook aanwezig om uitleg over hun diensten te geven.

Laat hier je reactie achter