Glasvezelklanten van TriNed krijgen binnenkort 4K

21 november 2017 - 07:30

HEEZE-LEENDE-STERKSEL - Binnenkort gaat TriNed, zonder meerkosten, bij alle klanten via HSLnet 4K-kwaliteit introduceren, de opvolger van HD. “Een mooie vooruitgang, waar we trots op zijn”, zegt oprichter en directeur Paul van Wanrooij (foto). “Ziggo en KPN hebben het nog niet.” Van Wanrooij wijst erop dat NPO en RTL nog niet in 4K beschikbaar zijn. “We lopen dus wat op de troepen vooruit. We waren de tweede provider in Nederland die 4K aanbood; we willen graag klaar zijn voor de toekomst.”

TriNed breidt het zenderaanbod ook uit naar 88 zenders waarvan 30 in HD.

"Lokaal is onze kracht"
Van Wanrooij (37): “Wij opereren uitsluitend en heel bewust op lokaal niveau. We adverteren ook niet landelijk. Door ons lokale focus onderscheiden we ons duidelijk van andere providers. Juist dat lokale is onze specialiteit én onze kracht.”
De slogan ‘Gewoon Trined’ is heel bewust gekozen. Van Wanrooij: “Wij leveren lokaal goede diensten voor een goede prijs, zonder hoog van de toren te blazen en zonder dure advertenties. We passen onze prijzen en producten zelfs vaak aan aan de lokale markt. Wij zijn flexibel in onze bedrijfsvoering. Voor grote partijen is dat moeilijker, daar krijg je eenheidsworst.”

"On demand"
Steeds meer mensen kijken tv on demand: via internet en wanneer het hen uitkomt. Van Wanrooij: “Die ontwikkeling gaat inderdaad snel. Toch zijn er nog veel mensen die op de traditionele manier tv-kijken. Ik denk dat het nog zeker tien jaar duurt voordat het televisie kijken zoals we het nu kennen, verdwijnt. Er komen zelfs nog themazenders bij en er wordt nog flink geïnvesteerd in het uitzenden van live-evenementen.”

Wat betreft de ontwikkeling van glasvezel is Van Wanrooij resoluut. “Die ontwikkeling gaat zo ontzettend snel. Nederland verglaast in rap tempo. Ons TriNed-glasvezel is beschikbaar tot 1Gbps. Glas is uiteindelijk het enige middel. Je hebt er supersnel internet mee, via een betrouwbaar glasvezelnet. Glas is de toekomst en die komt steeds sneller dichterbij.”

Laat hier je reactie achter