Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Laatste stappen aanleg glasvezel buitengebied

4 mei 2018 - 20:42

HEEZE-LEENDE-STERKSEL - HSLnet verwacht nog dit jaar alle inschrijvers in het buitengebied (fase 1) aan te kunnen sluiten op ons glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen en hopen we snel het daadwerkelijke startschot te kunnen geven voor de eerste schop in de grond.

Van de 280 huishoudens in het buitengebied, hebben zich tot nu toe 211 aangemeld voor glasvezel. De verwachting is dat de gebieden (clusters genoemd) die de benodigde 70 procent hebben gehaald, eind 2018 glasvezel hebben.

Bovenstaande grafiek laat de actuele stand van 25 april 2018 zien van het inschrijvingspercentage per cluster. In zeven van de clusters is het benodigde percentage van 70 procent gehaald. Eén cluster is er bijna, maar in twee clusters (Euvelwegen en Zevenhuizen) is nog een aantal inschrijvingen nodig om het benodigde percentage te halen.

Euvelwegen en Zevenhuizen
Bewoners van Euvelwegen en Zevenhuizen die graag glasvezel willen, hopen op een snel ‘ja’ van degenen die zich (nog) niet hebben aangemeld.
De daadwerkelijke start van de aanleg van het buitengebied fase 1 en de opdrachtverstrekking aan onze aannemer Spitters, zijn nog afhankelijk van de benodigde financiering van het gehele traject. Dit is eerder ook meegedeeld aan de bezoekers van de zes informatieavonden: ‘Onder voorbehoud van financiering’.

HSLnet zit momenteel in de laatste fase van de besprekingen met de gemeente Heeze-Leende om de benodigde financiering helemaal rond te krijgen. De verwachting is dat er binnenkort groen licht is, waarna de aanleg definitief van start kan.

Laat hier je reactie achter