Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

HSLnet heeft snelste internet in Nederland

7 oktober 2018 - 14:05

HEEZE-LEENDE - “Weten jullie zelf dat HSLnet landelijk de snelste provider is?",vraagt Frank Valkenaars uit Heeze aan HSLnet. Hij laat de resultaten uit zijn Fingbox zien. En inderdaad: HSLnet staat op 19 september 2018 qua internetprestaties op nummer 1. Op 2 staat Caiway, op 3 XS4All en op 4 Ziggo.

De Fingbox laat zien dat Frank op dat moment een downloadsnelheid van 611 Mbps heeft, en een gemiddelde downloadsnelheid van 498.4 Mbps. Zijn uploadsnelheid is gemiddeld 235.4 Mbps. De box laat ook zien dat het internet van HSLnet een reactiesnelheid (latency) van 3 heeft. En dat is eveneens een topscore! De latency is de maat voor hoe lang het duurt voor een gegevenspakket van de webserver bij je computer aankomt. Dus bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat je een pagina kunt vernieuwen of laden. De score 3 is uitermate goed!
                               
Frank, iedereen kent hem als bedrijfsleider van de AH in Heeze, is trouw lid van HSLnet vanaf de oprichting. Zijn provider is Plinq. ”Ik ben geen grootverbruiker qua internet”, vertelt Frank. “De Fingbox heb ik aanvankelijk genomen om mijn netwerk te beheren. Maar de andere informatie die Fing geeft, vind ik ook interessant. Jullie zeggen altijd dat je het snelste internet biedt en dat klopt dus inderdaad. En met die lage latentie blijkt jullie internet ook zeer stabiel is.”
 
De  Fingbox-app voor iPhone en iPad is een bekend fenomeen onder de netwerk-geeks, maar ook de gemiddelde gebruiker kan zijn voordeel uit deze app halen. De Fingbox-app geeft je in een oogopslag inzicht in je thuisnetwerk, verbonden apparaten, etc.

De eerste schop voor glasvezel in het buitengebied gaat waarschijnlijk begin december 2018 in de grond. Momenteel wordt nog gewerkt aan het vaststellen van het definitief ontwerp op basis van de inschrijvingen, het verkrijgen van de vergunningen en het schouwproces.

De eerste huisaansluitingen worden begin april 2019 verwacht. Naar verwachting is eind mei 2019 iedereen aangesloten die zich heeft aangemeld voor glasvezel. Meer weten over HSLnet? Volg hen op facebook en kijk regelmatig op de website van HSLnet voor de laatste nieuwtjes.

Laat hier je reactie achter