Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Eerste schop glasvezel buitengebied Heeze-Leende

20 december 2018 - 13:52

STERKSEL - Donderdagmorgen 20 december was er een klein feestje op het Peelven in Sterksel. Daar werd de officiële start gevierd van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Heeze-Leende. Dit feestelijke moment, de zogenaamde eerste schop, is een belangrijk moment voor de bewoners van het buitengebied die voor glasvezel hebben gekozen. Het is ook een belangrijke mijlpaal voor glasvezelcoöperatie HSLnet en haar providers - Trined, Plinq en Vaibr - , alsmede voor de gemeente Heeze-Leende en voor Simac Techniek, dat de exploitatie verzorgt voor HSLnet.

Glasvezel in het buitengebied wordt door HSLnet aangelegd in drie fases. ''In deze eerste fase 1 gaan we 226 woningen voorzien van een glasvezelaansluiting. In totaal heeft 77 procent van de bewoners gekozen voor glasvezel. Voor de zomer van 2019 hebben zij de beschikking over supersnel internet. Waar velen in het buitengebied nu snelheden tot 5 Mb/s hebben, kunnen ze met glasvezel kiezen voor 500 Mb/s of 1000 Mb/s. Begin 2019 start HSLnet ook met de vraagbundeling van Fase 2. Mits daar ook voldoende deelname wordt gehaald hopen we eind 2019 ook die bewoners te kunnen aansluiten'', alsdus Mari van Os.

Bij de officiële ‘eerste schop’ waren onder meer aanwezig: Eric van Schagen (CEO van Simac), wethouder van Heeze-Leende Pieter van der Stek en de directie van Spitters. Dit Waalrese bedrijf zorgt voor de engineering, vergunningsaanvragen, aanleg, onderhoud en het beheer van het glasvezelnetwerk van HSLnet. De 'eerste schop' vond plaats op Peelven 9 in Sterksel, de boerderij van Henk Kerkers.

Wil je meer weten over HSLnet of wil je overstappen, neem dan een kijkje op de website van HSLnet.

Laat hier je reactie achter