Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

KPN werkt aan het netwerk in Heeze

15 januari 2019 - 15:30

HEEZE - Wellicht heeft u al gemerkt dat KPN op verschillende plaatsen binnen Heeze werkt aan haar netwerk. In de brief die is rondgestuurd door KPN wordt genoemd dat het huidige netwerk een stuk sneller wordt gemaakt. Veel mensen vragen zich nu af wat dit precies inhoudt en of KPN nu ook glasvezel aansluitingen aanbiedt. Graag lichten wij dit voor u toe.

KPN heeft, net als Ziggo, een netwerk met koperen verbindingskabels. Deze leidingen liggen al meer dan 40 jaar in de grond en kunnen het huidige gebruik van diensten niet meer aan. De afgelopen jaren heeft KPN de verbindingen tussen de wijkcentrales (de hoofdverbindingen in een plaats) al vernieuwd. Nu zijn de straatkasten (de verdeelpunten in een buurt) aan de beurt voor een upgrade. De oude kasten worden vervangen door nieuwere varianten, waardoor het netwerk voor de gebruikers iets sneller wordt.

Hoewel deze kasten vernieuwd worden, moeten ze nog steeds gedeeld worden met meerdere huishoudens. En ondanks dat de verbinding tussen de straatkasten verbeterd wordt, is het laatste gedeelte naar de woningen zelf toe nog steeds van het verouderde koper. Vergelijk het met een snelweg waarvan de laatste meters veranderen in een zandpad.

De snelheid van de verbindingen zal toenemen, maar zal nog steeds niet zo snel zijn als van een glasvezelnetwerk.

Het netwerk van KPN en Ziggo is al meer dan 40 jaar oud, terwijl altijd een levensduur werd aangehouden van 25 jaar. Deze netwerken zijn door het intensieve gebruik van nu dus al “over de datum”. Het netwerk van HSLnet is pas 5 jaar oud en kan nog minimaal 20 jaar mee.

Meer weten: neem een kijkje op de website van HSLNet.

Laat hier je reactie achter