Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Sterk staaltje werk in Sterksel voor HSLnet

25 januari 2019 - 09:25

STERKSEL - Het gespecialiseerde bedrijf Browline was donderdagmorgen naar Sterksel gekomen met een niet alledaagse klus. Alhoewel. Het bedrijf doet dagelijks van deze klussen maar voor onze gemeente toch wel bijzonder. De opdracht was om een mantelbuis onder het spoor door de boren ten behoeve van de verglazing van het buitengebied. Er werden door de aannemer twee gaten gegraven om vanuit het ene gat met een boor naar de andere kant te boren.

Met GPS precisie werd de boorkop in de grond gelegd en begon de klus. Een afstand van ruim 160 meter en met een diepte van 13,70 meter op het diepste punt werd op de centimeter nauwkeurig de boorkop van de ene kant naar de andere kant gebracht. ''We kunnen op de centimeter nauwkeurig werken en dat is erg belangrijk on ons vak'', zegt de machinist ter plaatse. Aan de andere kant van het spoor stond een grote haspel met een Polyethyleen buis. Zodra de boor aan de andere kant was, werd de mantelbuis aan de boorunit gekoppeld en aansluitend teruggetrokken naar het beginpunt. 

De mantelbuis gaat gebruikt worden om de glasvezel kabel naar het buitengebied te brengen zodat de klanten van HSLnet aldaar ook gebruik kunnen maken van het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. De klus nam de hele dag in beslag en is op rolletjes verlopen. Volgens Mari van Os van Simac zullen naar verwachting de eerste aansluitingen in het buitengebied eind april begin mei kunnen beschikken over de snelle glasvezelverbinding.

Laat hier je reactie achter