Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Eerste aansluitingen glasvezel buitengebied actief

12 juni 2019 - 20:00

HEEZE-LEENDE - De eerste woningen in het buitengebied zijn aangesloten op glasvezel en actief. Een mijlpaal waar HSLnet erg trots op is. De eerste groep woningen, zo'n 100, in Fase 1 van het buitengebied zijn aangesloten op ons glasvezelnetwerk en hebben actieve diensten.  Ondertussen is ook de tweede groep uit dit gebied voorzien van een aansluiting, welke binnenkort geactiveerd worden. Zo kan iedereen die een abonnement heeft afgesloten gaan genieten van hun diensten via glasvezel! 

Bekijk hier meer informatie over de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de overzichtskaarten met de clusters.

500 MB/s tussen de koeien!
Henk Kerkers, één van de kartrekkers van het aansluiten van het buitengebied op glasvezel, is erg blij met zijn verbinding. 
Op zijn melkveebedrijf werkt hij met melkrobots en andere apparatuur die constant in verbinding staan met het internet. Hij merkt hierbij nu heel goed dat alles een stuk sneller werkt. Informatie over, en controle op zijn veestapel is nu nog beter geworden. Daarnaast heeft hij voor zijn bedrijfswoningen twee verschillende providers gekozen. Eén bij Trined en één bij Plinq. "Ik heb dit bewust gedaan zodat ik goed kan bekijken wat de werkwijze van beide partijen is en hoe alles werkt. Als anderen hier in het buitengebied mij dan om advies vragen, dan kan ik hen ook oprecht adviseren welke partij het beste past bij hun wensen."

Bekabeling aanpassen
Henk gaf aan dat dit ook het perfecte moment was om de bekabeling binnen zijn woning aan te passen: "Nu je zo’n snelle verbinding hebt, wil je ook maximaal gebruik maken van deze mogelijkheid. De oude bekabeling voor internet kon maar tot 100 Mb/s. Wil je meer dan heb je UTP/STP met minimaal cat 5e of hoger nodig. Mijn verbinding is nu vele malen sneller dan mijn vorige verbinding (was 12MB/s down / 1.7MB/s upload). Ik ben er hartstikke blij mee!". 
Ook tv kijken gaat nu met perfect kwaliteit beeld. Ook als het regent, sneeuwt of onweert.

Om te bewijzen hoe snel glasvezel internet nu echt is, heeft Henk speciaal voor ons een speedtest gedaan, tussen de koeien op zijn bedrijf! Zijn afgenomen snelheid is 500 MB/s, maar de geleverde snelheid is zelfs meer.

Laat hier je reactie achter