Han Holtslag mist goud op het WK Atletiek

19 november 2018 - 15:45

LEENDE - Na in de eerste maandeN in 2018 goed gepresteerd te hebben, waren de hoge temperaturen in de zomermaanden van dit jaar, een zeer zware opgave voor menig buitensporter. Ook voor snelwandelaar Han Holtslag uit Leende is het niet meegevallen. Naast de temperatuur waren er ook nog wat lichamelijke ongemakken waardoor trainen bij temperaturen boven de 28 graden niet echt een feestje is geworden.

Het wedstrijdprogramma is echter onverkort door gegaan. In maart was er nog een wedstrijd bij -8 graden en sneeuw, en er in de lente gepresteerd moest worden bij temperaturen van boven de 30 graden. De beste prestatie van Han in de zomermaanden was een twee uur durende wedstrijd in
Drunen waar Han 18,4 kilometer wist af te leggen. Verder waren er overwinningen op de 5 en 10 km afstanden. Het hoogtepunt van het seizoen was de deelname aan het WK Masters in Malaga maar dat was niet zo'n succes. De wedstrijd was 20 km met een finish in een groot en vol atletiekstadion. De deelname van Han was individueel in zijn leeftijdklasse M60 en daarnaast voor Team Nederland in de groep M40. Helaas moest Han na 16 km opgeven. Door de hoge temperatuur tijdens de eerste 5 km heeft Han tijdens de verzorgingsmomenten teveel water over zijn lichaam gegooid, waardoor hij drijfnatte voeten opliep wat hem duur is komen te staan. Helemaal zuur omdat niet finishen in dit geval ook geen medaille behaald werd.

Team Nederland had nu nog drie atleten in de strijd. Het minimum aantal en zij behaalden in deze wedstrijd Goud bij M40 met een totaaltijd die ruim 10 minuten sneller was dan nummer 2, team Duitsland. Op dit moment staat Han in de tussenstanden op een geweldige plek. Met nog een viertal wedstrijden te
gaan, een knappe 3e plek in de puntenstand voor de Nederlandse wedstrijden.

In de wedstrijden in de Benelux en Duitsland waarbij één wedstrijd per maand gehouden wordt, en van de twaalf wedstrijden de best acht meetellen, staat Han nu op een 4e plek. De PR tijd van Han voor een drie kilometer is inmiddels teruggebracht naar 17:16. Dit is 10,4 km/h. Deze snelheid wil Han doortrekken tot een afstand van 20 km. Door nu elke dinsdag en donderdag om 19:00 in Geldrop mee te trainen bij LOGO hoopt Han zijn doel te kunnen bereiken, zeker nu er een kans is om Nederlands kampioen M60 te worden bij het NK Indoor in februari 2019 te Apeldoorn.

Laat hier je reactie achter