Turnlust 5e op NK teams

21 november 2018 - 09:00

LEENDE - Afgelopen twee weken stond voor de 2e divisieturnsters van Turnlust in het teken van de teamwedstrijden. Zaterdag 10 november turnden twee teams de kwalificatie voor de NK teams in Rotterdam. In team 2 kwam Merel van Breugel uit Leende in actie samen met haar teamgenootjes Jessie Kissen, Lieke Broers en Maudi Op den Buijsch. De meiden uit dit team turnden ijzersterke vloeroefeningen. Ondanks enkele foutjes op andere toestellen, wisten zij zich knap te kwalificeren voor de finale op 17 november in Nijmegen.

Waar tijdens de kwalificatie drie turnsters per toestel turnden en de hoogste twee scores telden voor het teamresultaat, telden in de finale alle scores mee. Om kans te maken op het podium moest dus foutloos geturnd worden.

De wedstrijd begon met een schitterende presentatie en opkomst van onze dames. Het eerste toestel was brug, Maudi en Merel turnden een super strakke oefening! Jessie moest helaas een val incasseren. Op balk liet Lieke, zoals we van haar kennen, een stabiele oefening zien. Ook Jessie liet hier veel vooruitgang zien. Merel blonk uit met hoge series en sprongen op het toestel vloer. Op sprong hadden Jessie en Merel beide vaart over, waardoor een stabiele landing niet haalbaar was. Lieke liet ook op dit toestel zien stabiel te kunnen turnen.

Vanwege de foutjes bleef een podiumplek buiten bereik. Desondanks zijn we super trots op de behaalde 5e plaats op het op twee na hoogste niveau van Nederland!

Beide wedstrijden waren een mooie opstap naar de individuele wedstrijden die in december van start gaan.

Laat hier je reactie achter