Onderzoek naar zwembad Heeze en Geldrop?

22 november 2018 - 16:00

HEEZE-LEENDE - De gemeente Geldrop-Mierlo vindt de gemeente Heeze-Leende op papier de meest logische partner om gezamenlijk een nieuw zwembad te bouwen dat in de buurt van de gemeentegrens moet komen liggen. Dat schreef het Eindhovens Dagblad woensdag in de krant. Al geruime tijd heeft het Geldropse gemeentebestuur geen besluit genomen over 'De Smelen' en betaald het Laco jaarlijks twee ton subsidie voor onder andere het schoolzwemmen.
 
Waar Geldrop-Mierlo in eerste instantie er nog van uitgegaan was dat Laco ook de eigenaar van een nieuw zwembad zou worden, kwam ook de optie in beeld om het complex in eigen beheer te gaan ontwikkelen al dan niet met een buurgemeente. De gemeente Helmond bleek niet de geschikte partner. Ten eerste is de afstand te groot en ten tweede bouwen zij zelf een nieuw zwembad. Eindhoven worstelt nog met de Tongelreep en ook Someren zou te ver weg liggen. Ook Nuenen staat hoog op het lijstje echter deze optie is een aantal jaar geleden onderzocht en te duur bevonden. 

Geldrop-Mierlo wil graag de optie Heeze-Leende laten onderzoeken. Naast het feit dat het dichtbij ligt, komen er al veel zwemmers uit Heeze-Leende naar de Smelen in Geldrop. In de gemeenteraadsvergadering van 10 december wordt een besluit genomen over het verdere onderzoek naar alle opties voor een nieuw zwembad.

Wethouder Jan de Bruijn
Navraag bij de gemeente Heeze-Leende gaf een opvallend antwoord: ''Wij wisten helemaal van niets en moesten het ook uit de media vernemen'', aldus wethouder van sportzaken, Jan de Bruijn. ''We hebben nog helemaal geen vraag gehad hierover uit onze buurgemeente dus gaan er zeker niet op vooruit lopen. We wachten eerst maar eens af óf de vraag wel komt. Daarna kijken we verder.''

Laat hier je reactie achter