JC1 Hockey Heeze kampioen 2e klasse

25 november 2018 - 12:16

HEEZE - Op de laatste dag van de competitie kampioen kunnen worden tegen de nummer laatst… Op papier leek dat een makkelijke opgave. Maar zoals zo vaak blijkt een kampioenswedstrijd niet eenvoudig te zijn. Uiteindelijk trokken de Heezenaren toch aan het langste eind en kon een verdiend kampioenschap worden gevierd.

Buiten dat het veld niet geweldig was en het weer nat en koud, was Nuth niet van plan mee te werken aan een overwinning. De Limburgers wilden de laatste strohalm pakken om niet te degraderen en hadden gezorgd voor versterking uit het B-team. Heeze begon echter sterk en kreeg al direct enkele kansen. Uiteindelijk was het Sven Habraken die de score opende. De score opvoeren lukte echter niet. Nuth rook zijn kans en via twee counters stond ineens de thuisploeg op voorsprong; 2-1. Heeze wilde snel gelijkmaken, terwijl de kracht juist ligt in verzorgd spel. Het was aan keeper Thijs van Boekhold te danken dat Heeze niet tegen een grotere achterstand aankeek in de rust.

Karakter
Coaches Erik Habraken en Jos van Gisbergen spraken hun vertrouwen uit in de jongens. De kopjes gingen omhoog en pijntjes werden verbeten. Uiteindelijk was het Sven Habraken die ondanks een gekneusde voet de 2-2 en de 2-3 aan liet tekenen. Het werd nagelbijten voor de spelers, maar vooral ook voor de ouders naast de zijlijn. Minuten werden afgeteld tot het bevrijdende laatste fluitsignaal: Heeze JC1 kampioen in de 2e klasse. Vandaag lieten de jongens zien niet alleen over talent, maar ook over karakter te beschikken!

Spelers: Thijs van Boekhold, Feico Huysinga, Ilja Steenbakkers, Onno Daams, Laurens van der Kroon, Tijn Schenkels, Daan Kuijten, Sven Habraken, Witse Bruinsma, Jules Loots, Ishan Kooij, Tom van Gisbergen, Wisse Leutscher en Joris Jacobs (laatste twee zijn invallers).

Laat hier je reactie achter