DOSL 1 doet zichzelf tekort

26 november 2018 - 09:00

LEENDE - DOSL moest zondag naar Neerkant afreizen om tegen het plaatselijke Neerkandia te spelen. In een felle opening had DOSL na 10 minuten al drie grote kansen gehad. Eerst schoot Bram Thijssen vrij voor de keeper langs. Even later werd een schot van Frans Bax uit het doel geranseld en daarna werd een schot van Ruben van Meijl van de lijn gehaald. In de tegenaanval was het in de andere kant wel raak toen Dave Jacobs uit een moeilijke hoek toch raak schoot 1–0.

Na de voorsprong voor Neerkandia kwam er meer balans in de wedstrijd. Net voor de pauze had Jay Leuverink nog een goede schietkans, maar doelman Fabion Scholten wist de bal te pareren. Na de thee was DOSL veel sterker dan Neerkandia. Na 50 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht toen Ralph Geelen een penalty goed binnenschoot na een handsbal 1–1. Voor DOSL was dit de beste fase in de wedstrijd. Ze kregen kans op kans maar doelman Fabion Scholten hield alles tegen, of de schoten waren niet zuiver genoeg.

Na 70 minuten kwam DOSL verdiend op voorsprong. Na goed doorgaan van Menno Bekkers was het Ruben van Meijl die de 1–2 binnenschoot. Drie minuten later was de wedstrijd alweer in evenwicht, toen Marijn van Heugten een doorkopbal van de verdediging van DOSL goed afstrafte 2–2. Amper bekomen van deze tegenvallen lag de bal weer in het netje, toen doelman Rens van Weert de spits Max Verstappen probeerde uit te kappen. Deze onfutselde hem de bal en tikte hem binnen 3–2.

De tegenvallen kwam DOSL niet meer te boven. In blessuretijd bepaalde Marijn van Heugten de eindstand ook nog op 4–2.

Laat hier je reactie achter