Tourclub Heeze M/V, een gezellige club Wielrenners

30 november 2018 - 10:15

HEEZE - Tourclub Heeze is sinds de oprichting in 1976 uitgegroeid tot een club van ruim 130 fanatieke vrouwelijke en mannelijke toerfietsrijders. Naast de gebruikelijk ritten op de zondagochtend, waarbij er gereden wordt in diverse groepen met diverse snelheden, wordt er ook op de overige dagen van de week volop rondgereden op de Brabantse fietspaden. Bijvoorbeeld iedere dinsdag- en donderdagochtend een groep van veelal gepensioneerden leden.

Daar waar de veiligheid hoog in het vaandel staat, er onderweg zo af en toe een uitdaging wordt aangegaan, worden de ritten niet gezien als wedstrijd. Wel wordt er een klassement bijgehouden van de aanwezige rijders om de opkomst te stimuleren. In 1987 is er begonnen met de Piet Bosmans wisseltrofee voor de heren, in 1991 gevolgd door de Gazelles wisseltrofee voor de dames. Hij of zij met de meeste kilometers mag een jaar lang de trofee op de schoorsteenmantel zetten. In de afgelopen jaren hebben we wat verschuivingen plaatsgevonden in de verschillende groepen. Zo zijn er steeds meer mannen aangesloten bij het peloton vrouwen, maar ook andersom kiezen er steeds vaker vrouwelijke leden voor om in de groepen van de mannen mee te draaien. Deze verandering komt natuurlijk de onderlinge gezelligheid alleen maar ten goede. Zo ontstaan er groepen die voor een ieder toegankelijk is en blijft zorgen voor de groei van de vereniging.

Dit jaar is er een unieke situatie ontstaan. Voor het eerst in de geschiedenis is de Piet Bosmans Trofee gewonnen door een vrouw: Monique Dierick. Zij is tien jaar geleden lid geworden van de vereniging in navolging van haar vader en haar man, die ieder op hun beurt deze trofee al meerdere malen hebben veroverd. Eerder al heeft ze de Gazelles wisseltrofee (2008) en de Gazelles Superprestatie (2009 & 2016) op haar naam geschreven en is daarmee de eerste die in drie verschillende klassementen heeft gewonnen. Een uitzonderlijke prestatie. Met 2910 km verdeeld over 33 ritten blijft ze haar man Gerard en Marc Klaassen voor in de einduitslag.

De Elegance wisseltrofee, opvolger van de Gazelles trofee, is ook dit jaar weer gewonnen door ’n vrouw: Willemien van der Veen. En ook zij zorgt voor een unieke prestatie door deze voor de achtste keer op haar naam te schrijven. Zij is daarmee, samen met Sjaak van Bree met acht keer winnaar van de Piet Bosmans trofee, tot nu toe all time winnaar van dit klassement. Zij blijft in de klassering de winnaar van de afgelopen drie jaar Monique van Kessel voor. Rieky van der Kruis volgt op een derde plaats.

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Toon Bosmans de naar zijn vader vernoemde trofee overhandigd aan Monique. En naast de trofee voor Willemien werd er nog een prijs uitgereikt. Voor zijn idee voor een gezamenlijk rit op de dinsdagavond kreeg Rob Verhees de sportiviteitsprijs 2018.

Op www.tcheeze.nl vind u alle informatie omtrent de vereniging en tevens een overzicht van alle klassementen. Bent u geïnteresseerd in het rijden van mooie ritten in de directe omgeving, sluit gerust eens aan bij een van de groepen.

Laat hier je reactie achter