Anne Meulendijks voegt zich bij wereldtop

7 december 2018 - 10:00

HEEZE - Een mooie revanche voor de Heezer amazone Anne Meulendijks in Genève. In de Wereldbekerwedstrijd van Lyon een maand geleden had de pas 25-jarige amazone wat pech, maar in Genève bewees de amazone opnieuw dat ze bij de wereldtop thuis hoort. 

Met de imponerende MDH Avanti N.O.P. reed Anne Meulendijks een nagenoeg foutloze proef. In het drafgedeelte schommelde de combinatie tussen de 70% en 71%. Het sterke galopgedeelte bracht de score naar ruim 71%. De score werd wat gedrukt door de tweede pirouette op de middellijn waar Avanti bij het uitgaan van de piroutte wat stil viel. Vier van de vijf juryleden waren het volkomen met elkaar eens met een vierde plaats en een score tussen de 70,870% en 71,413%. Het jurylid bij E, Katarina Wüst was iets minder gecharmeerd van het duo en plaatste Meulendijks op een achtste plaats van de dertien combinaties met een score van 69,239%. Gemiddeld werd de score 70,804%, goed voor de vierde prijs.

Kür op muziek
Vrijdagavond verschijnt Anne Meulendijks aan de start in de kür op muziek. Dit zal de eerste keer zijn dat Meulendijks een kür op Grand Prix senioren-niveau gaat rijden. Ondanks dat de amazone inmiddels een jaar mee rijdt met de senioren gebruikte ze nog de kür van haar tijd als U25-amazone. Haar nieuwe kür op muziek, die gemaakt is door Joost Peters, heeft een verhoogde moeilijkheidsgraad, dit om de artistieke score te verhogen en daarmee automatisch ook de technische score.

“Erg blij met Avanti vandaag, een vierde plaats in Genève. We hadden wat foutjes, maar ik was erg blij met het gevoel dat Avanti mij gaf vandaag. Vrijdag gaan we onze nieuwe kür op muziek rijden, ik heb er erg veel zin in!”, schrijft Anne Meulendijks op haar Instagram.

 Klik hier voor de uitslag en de filmpjes van de proeven.

Bron: Horses.nl
Tekst: Rolinde Meursing

Laat hier je reactie achter