Vlaai van de maand augustus naar kledingpandje Heeze

18 augustus 2015 - 09:30

HEEZE - In de maand augustus staat er in Heeze eigenlijk maar één ding centraal op de agenda en dat is de Brabantsedag die dit jaar voor de 58ste keer wordt georganiseerd. Zonder vrijwilligers kan ook de Brabantsedag niet bestaan, net als vele andere evenementen en activiteiten in onze gemeente. 

Een aantal maanden voordat de Cultuurhistorische optocht door de straten van Heeze trekt  zijn niet alleen de wagenbouwers van de zestien groepen actief bezig maar ook achter de schermen vele honderden vrijwilligers.  Het kledingpandje in Heeze heeft duizenden kledingstukken op voorraad waar de wagenbouwers een aantal weken voor de optocht op maandagen vanaf 20.00 uur kledingstukken kunnen passen, lenen en ophalen voor het gebruik in de optocht. In juni, juli en augustus zijn Tonny, Grietje, Annie en Wies iedere maandagavond te vinden in het kledingpandje.

Opgeteld zijn zij met vier personen al meer dan tachtig jaar werkzaam als vrijwilliger in het kledingpandje en dus gaat de vlaai van de maand augustus, aangeboden door bakker Vedder, met recht naar de dames van het kledingpandje. Bij de overhandiging van de heerlijke vlaai waren ook de voorzitter en bestuursleden aanwezig. Boukje van Ettro gaf na afloop aan dat het kledingpandje een ondergeschoven kindje is en dat de Brabantsedag niet zonder het kledingpandje kan. ''Er komen zo veel wagenbouwers hier op de maandagen dat het kledingpandje geopend is. Het is gewoon uniek dat we dit hebben.''

Chapeau voor de vrijwilligers die dit kledingpandje al vele, vele jaren runnen met veel plezier, kennis en inzet!

Laat hier je reactie achter