Theo van de Kruis ontvangt vlaai van de maand

5 december 2015 - 15:15

LEENDE - Zoals bekend kan de maatschappij van heden ten dage niet zonder vrijwilligers dus ook in de gemeente Heeze-Leende zijn vrijwilligers niet meer weg te denken uit de samenleving. Zaterdag 5 december werd Theo van de Kruis (70) in het zonnetje gezet door HeezeLeende24 in samenwerking met bakkerij Vedder uit Heeze.

Briefschrijfster Marga legt uit: ''Theo staat altijd voor iedereen klaar. Om enkele voorbeelden te noemen zet hij de wandelroutes uit voor een groepje wandelaars die elke maandag gaan wandelen vanuit De Huiskamer. Verder gaat Theo iedere week met zijn gehandicapte zwager zwemmen in Budel, is hij chauffeur voor mensen zonder eigen vervoer om hen naar het ziekenhuis te brengen voor controle of ergens anders waar nodig en brengt hij zelfs mensen op leeftijd naar Schiphol die een mooie reis willen maken.''

Maar daar blijft het niet bij. Theo kweekt groenten in eigen tuin die hij weggeeft aan zijn kinderen en kleinkinderen en ook voor de alleenstaande buurvrouwen in de buurt staat hij altijd klaar. Voor hen is Theo de steun en toeverlaat en kunnen ze hem bellen voor alle hand en span diensten. ''Het werd nu eens tijd dat we juist Theo in het zonnetje zetten want hij laat altijd het zonnetje voor iemand anders schijnen'', zegt Marga.

Theo zelf was blij verrast met de 'kanjer van de maand' vlaai die hij kreeg. ''Toen ik jullie auto zag en binnenkwamen met de vlaai, wist ik genoeg. Echt hartstikke bedankt!'' Aansluitend werd er met de aanwezigen die in het complot zaten heerlijk gesmuld van de vlaai met een kop koffie of thee. 

Wil jij ook één of meerdere personen verrassen met een vlaai van de maand omdat zij zich al jaren inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heeze-Leende? Stuur een e-mail naar redactie@heeze24.nl en wie weet komt de vlaai van de maand de volgende keer naar jou.

Laat hier je reactie achter