Vlaai van de maand naar Goede Doelen Week Leende

1 juni 2016 - 14:00

LEENDE - De vlaai van de maand mei is naar Leende gegaan en wel naar de vrijwilligers van De Goede Doelen Week. Wat is nu precies De Goede Doelen Week Leende? 

Vanwege praktische redenen hebben vijftien plaatselijke coördinatoren van landelijke goede doelen de handen ineen geslagen voor de Goede Doelen Week.  Deze opzet wordt op veel plaatsen in de regio met succes toegepast. Vooral het steeds moeilijker aan collectanten komen is een reden geweest voor de coördinatoren om de handen ineen te slaan.

''Momenteel staan er 128 collectanten op onze lijst, die in tweetallen door heel Leende zullen collecteren. Ook voor de collectanten zijn er een aantal voordelen aan deze manier van collecteren'', legt Marleen Aalbers uit.

''Het collecteren vindt plaats in de lente, wat over het algemeen beter weer betekent en langer licht. Veel goede doelen hebben namelijk hun collecteweek in de maanden september, oktober en november. Verder is het aantal huizen veel beperkter dan voorheen.''

Op woensdag 1 en donderdag 2 juni wordt er bij alle inwoners van Leende namens de vijftien samenwerkende goede doelen een brief bezorgd met een toelichting op de nieuwe manier van collecteren. De bijbehorende uitleg wordt zoveel mogelijk persoonlijk gegeven, maar is ook te lezen op de brief. Alle goede doelen staan op één A4’tje, hierop kunnen mensen aangeven welk bedrag ze aan welk doel willen geven. Het totale bedrag doet men met de brief terug in de bijgeleverde envelop.  

Om dit initiatief officieel van start te laten gaan heeft Pastoor van Meyl reeds de eerste brief met envelop in ontvangst genomen. Op maandag 6 en dinsdag 7 juni worden tussen 18.00 en 20.00 uur de enveloppen met behulp van collecte emmers weer opgehaald. Wanneer mensen op beide dagen niet thuis zijn, hebben ze nog de mogelijkheid om in die week de envelop in te leveren bij ’t Brouwershuis aan Oostrikkerdijk 1 te Leende.

Met recht is de vlaai van de maand mei van Bakker Vedder naar De Goede Doelen Week Leende gegaan!

Laat hier je reactie achter