Een kei van een vice-voorzitter: Antoon van de Donk

26 oktober 2016 - 11:04

HEEZE - Je hebt van die mensen die eigenlijk onmisbaar zijn binnen je vereniging. Om hen eens in het zonnetje te kunnen zetten, werd ‘De Vlaai van de Maand’ in het leven geroepen. Deze wordt maandelijks aangeboden door Bakkerij  Vedder en Heeze Leende 24. Op maandag 17 oktober werd daarvoor aangeklopt bij dorpshuis ’t Perron, waar de Bridgeclub Mag Dat tijdens haar vergadering afscheid nam van onder andere Antoon van de Donk.

In 1989 kreeg Antoon een keuze voorgelegd van zijn vrouw: Dansen of Bridgen? Zijn antwoord was duidelijk: “Ik ga niet dansen!” Sindsdien zijn Antoon en zijn vrouw lid van de Bridgeclub. Maar Antoon is niet zomaar een lid, want al snel (1994) neemt hij plaats in het bestuur. Vanaf 2001 bekleedde hij daar de functie ‘vice voorzitter’ en tussen de bedrijven door - van 2004 tot en met 2005 - heeft hij ook tijdelijk de functie van penningmeester waargenomen.

Maar ook de Drie Dorpen Drive werd mede-opgericht door deze onmisbare spil in de Bridgeclub. En een locatie voor de speelavonden op woensdagavond? Ook dat had de club lang te danken aan Antoon. Ieder jaar zorgde hij daarnaast voor het koppelen van nieuwe paren en mocht het nodig zijn stond hij beter bekend als ‘troubleshooter’, de klusjesman óf de man die altijd bereid was de zieke leden met een bezoek te vereren. Zelfs nu hij de 80 inmiddels gepasseerd is, doet hij dat alles nog graag op de fiets!

“Mensen zoals u, daar kan een club niet zonder.” wist daarom ook Gijs Theeuwen van het district Zuid-Oost Brabant van de Bridgebond. “Zij zijn zelfs essentieel voor het voortbestaan van het bridgen!” Naast de Vlaai van de Maand ontving Antoon daarom ook een mooie bos bloemen én een kei. “Die geven we alleen maar aan een kei!” wist meneer Theeuwen te vertellen.

Antoon heeft er nu voor gekozen het wat rustiger aan te gaan doen binnen de Bridgeclub en verlaat daardoor het bestuur. Maar stil zitten? Betrouwbare bronnen hebben ons verteld dat ook zijn kinderen en kleinkinderen hem zo nu en dan ook wel weten te vinden voor wat klusjes…

Laat hier je reactie achter