Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Vlaai van de maand voor D'n Herd van Streejp (video)

16 juli 2017 - 09:53

LEENDERSTRIJP - Vrijwilligers zijn in onze samenleving niet meer weg te denken, ook niet in Leenderstrijp. Ruim drie jaar geleden is de Stichting Welzijn en Zorg in Leenderstrijp opgericht. Na een enquête onder de  inwoners is het  “Eetpunt D’Herd van Streejp” opgestart waar ouderen en alleenstaanden één maal per maand voor een kleine bijdrage kunnen genieten van een driegangen diner met kopje koffie of thee als afsluiting.

Het team vrijwilligers bestaat uit zes dames die iedere derde donderdag van de maand een heerlijk diner klaarmaken voor ongeveer dertig gasten, allemaal Strijpenaren. ''We hebben een leuk groepje dames en stellen een week van tevoren het menu samen, gaan boodschappen doen en daarna gezellig koken. Ieder heeft zo haar eigen taak en ook thuis worden al wat voorbereidingen getroffen vanwege het kleine keukentje waarover wij beschikken. Regelmatig krijgen we verse producten van de lokale bevolking, zoals aardbeien van bedrijf Bertens, asperges van Bax en van der Palen en eieren van Van den Berg. Ook de boeren en jagers hebben als eens een bijdrage gedaan en de onlangs vernieuwde coöperatiewinkel spant zich in om de gewenste ingrediënten aan te dragen. Daarnaast hebben we nog een oven gekregen dus kunnen we weer wat meer verschillende gerechten klaarmaken. Vanwege de ruimte is het aantal van dertig gasten echt het maximum.''

Er was vraag naar het starten van een eetpunt in Strijp en nu ruim drie jaar later, blijkt dat inderdaad zo, en is D'n Herd van Streejp niet meer weg te denken uit Leenderstrijp. Een gezellige groep vrijwilligers die graag anderen helpen door maandelijks voor hen te koken. Mooi gedekte tafels, met bloemetje, een glaasje wijn erbij en natuurlijk mag het menu niet ontbreken op de tafels. Afgelopen week werden de vrijwilligers zelf in het zonnetje gezet en ontvingen de dames, de vlaai van de maand!

Op deze manier werden de vrijwilligers van D'n Herd van Streejp eens extra bedankt voor hun  inzet om het eetpunt in Leenderstrijp draaiende te houden. De cameraploeg van HeezeLeende24 en Bakker Vedder verraste hen met een heerlijke vlaai van de maand. D'n herd van Streejp zijn de kanjers van de maand juli! Wil jij ook iemand nomineren om hij of zij zich als vrijwilliger al geruime tijd inzet in onze gemeente? Stuur dan een e-mail met een korte beschrijving naar redactie@heeze24.nl en wie weet staan HeezeLeende24 en Bakker Vedder dan volgende maand wel bij jou voor de deur met een heerlijke vlaai.

Laat hier je reactie achter