Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Oude legervoertuigen trekken door Heeze (video)

20 september 2019 - 09:00

HEEZE - Dinsdagmorgen trokken ruim honderd oude legervoertuigen door Heeze om deel te nemen aan de route Market Garden om 75 jaar bevrijding te vieren. Op vele plaatsen in ons land wordt stil gestaan bij 75 jaar bevrijding. Onder de grote rivieren werden we voor de strenge winter van 1944-1945 al bevrijd maar daarboven was dat pas na de hongerwinter.

Oud en jong stonden op de stoep te kijken en te zwaaien naar de voertuigen en de bestuurders erva die veelal de uniformen van toen aan hadden. Een bijzonder gezicht en nauwelijks voor te stellen dat zijn 75 jaar geleden zo ons bevrijdden na vijf jaar bezetting. Mooi om stil te staan en dat wordt in onze gemeente gevierd op zondag 22 september tijdens het Vrijheidsfestival.

Van 13.00 uur tot 20.00 uur wordt er op diverse sfeerpleinen in de gemeentehuistuin onze vrijheid gevierd. Voor jong en oud is er vamalles te zien, te doen en te proeven natuurlijk. De entree is helemaal gratis dus tot ziens op het Vrijheidsfestival op zondag 22 september aanstaande. Kijk voor meer informatie op deze website of op de website van de gemeente Heeze-Leende.

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter